HURJAHURTAZHARACZ (Harzu, Lempeä jättiläinen, Harzubal)

Jo pentujen syntyessä oli vahvana mielessä että yksi pojista tulisi meille. Ja kun pentulaatikon äärellä vierailtiin muutamaan otteeseen ja poikia vertailtiin niin Harzun tasainen luonne (ja unenlahjat) oli se joka toi sen meille. Jos kerrankin olisi koira joka ei häsläisi joka suuntaan vaan joka harkitsisi ennenkuin toimisi.

Pentuna Haralla oli kaksi tärkeää tehtävää: syödä ja nukkua. Se saattoi jättää toiset telmimään ja vetäytyä omaan rauhaan unille. Tai muiden uinuessa se meni tyhjentämään ruokakupin vain mennäkseen uudestaan unille. Pienestä pitäen Haralle on ollut tärkeää myös se että se saa päivittäisen halauksen/syliaikansa. Ensimmäisenä kesänä istuin usein aamukahvikuppini kanssa terassin rappusilla Hara halaillen sylissäni ja kaksi muuta paineli pitkin pihamaata täyttä häkää..

Haran kohdalla toiveet eivät niinkään ole juoksupuolelle, vaikka sillä siihenkin on kiinnostusta jossain määrin, vaan enemmänkin näyttelyihin ja tulevaisuudessa toivottavasti myös jatkamaan sukua ja viemään Geniuksesta Aatun kautta Alfaan tulleen verenperinnön eteenpäin tuleville sukupolville.

Harzu on termiittitriosta selkeästi huumorintajuisin. Vaikka sen hymyilyn oppiminen vei lähes kaksi vuotta, niin ”hyvää läppää” se on kyllä harrastanut koko ikänsä ja usein onnistunutta koiruutta on seurannut hyväntuulinen hännän heiluttelu jolla se on selkeästi  osoittanut tehdyn jutun ihan tarkkaan suunnitelluksi ja harkituksi.

Muutenkin Hara on luonteeltaan se harkitsevaisin. Kun kaksi muuta on ehtinyt jo toimia, ehtii Harzu harkita kannattaako, ja jos on sitä mieltä että kannattaa, saa tuo selkeästi muita kookkaampi ja voimallisempi keho toiset muutamalla loikkauksella kiinni.

Haraczilla on myös varsin voimakas vartiointivietti. Ja kohdatessaan mielestään liian tungettelevia ihmisiä se myös ilmaisee mielipiteensä omasta reviiristä murisemalla ja haukkumalla. Ja vaikka omaan silmään sen reilun kahden vuoden ikäinen olemus on vielä keskeneräinen ja juniori, niin vieraan ihmisen silmin katsottuna tuo reilun 80 sentin säkäkorkeuden omaava pikku jättiläinen voi olla varsin vakuuttava näky jos se ilmoittaa ”tukka pystyssä” haukkuen ettei tänne ole asiaa..