TERRACOTTA (Prinsessa Terracotta I, Rimpsessa, Terra, Cotta, Cottarainen, pikku raitapaita, lentävä vinttikoira..)

Kun näin ensimmäisen kuvan tästä pikku neidistä, totesin että siinä on mini-Alfa. Ja vaikka kaikin keinoin yritin valita pentueesta jonkun toisen nartuista, niin kyllä se vain oli tämä ärhäkkä raitapaita joka oli vienyt sydämeni.

Terra on termiittitrion kuningatar, koko koiralauman ainoa narttu, piloille hemmoteltu prinsessa, joka pitää itseään paljon isommat pojat kurissa ja järjestyksessä rajuin ottein ja tehden tahtonsa varsin tuntuvasti tiettäväksi.

Tällä neitokaisella löytyy pippuria luonteen lisäksi myös takajaloista ja voi sanoa että Terracotta omaa kengurupompinnan maailmanmestaruuden. Neitokainen kun on pienestä pitäen tottunut pomppimaan takajaloillaan yltääkseen yli korkeampien poikien. Silloin kun aidan takana liikkuu jotain mielenkiintoista, pomppii neiti lähes aitauksen portin yläreunan tasalle (joka on siis 180 sentin korkeudessa) ja ulkoa sisälle halutessa neiti tavoittelee etutassuilla ja kuonolla ulko-oven yläreunaa. Muutenkin tällä pomppimisella Cottis aina osoittaa innostuneisuutensa, on sitten kyseessä tuttujen tapaaminen, maastoissa juoksuvuoron odottaminen tai mikä tahansa joka saa innostuksen pintaan.

Terracotalla on selkeästi koko lauman vahvin vartiointivietti, ja sen kumea haukunta tuntuu tulevan huomattavasti suuremmasta koirasta. Usein tuo haukku saakin koko muun lauman yhtymään vartiointiin ja pihan ohittavalla, tai portille pyrkivällä, onkin melkoinen puolustusrivi vastassa.

Cottarainen oli pennuista ensimmäinen joka oppi hymyilemään. Varsinkin mamma saa usein töistä palatessa vastaan takajaloilla pomppivan neitosen joka hymyilee (kyllä, koira voi todellakin hymyillä) niin että koko ylähammas rivistö näkyy. Vielä kun tämän taidon saisi opetettua niin että neiti hymyilisi käskystä ja näyttäisi näin itse tuomarille hampaat.

Neitokainen rakastaa isänsä tavoin saunaa. Talven pakkasten aikaan tuo jopa osoitti usein haluavansa saunan lämpimäksi. Ja kun saunaan vihdoin pääsee, istun tyttö tyytyväisenä ylälautella roikotten takajalkoja lauteen raunalta kuin ihminen, ja huitaisten etutassulla kiukaan suuntaan aina silloin kun on aihetta heittää löylyä. Tosin Terran korvat ovat löylylle herkät, eli varsinkin kovien löylyjen aikaan neiti kääntää päänsä jotta saa ihmisen kädet korvien suojaksi (jos tätä suojapalvelua ei saa poistuu paikalta varsin vauhdikkaasti).

Terracotan ensisijainen harraste on maastojuoksu, mutta viitteitä on että ratajuoksukin voisi kiinnostaa. Lisäksi haaveissa on että neitokainen treenataan myös pelastuskoiratoimintaan. Ja koska Terracotta on selkeästi perinyt isältään värityksen lisäksi myös luonteen, on se koko ajan ollut suunnitelmissa kennelin kantanartuksi.